Zona Economică Liberă

UNGHENI - BUSINESS

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Misiune de afaceri în Țările Baltice

În perioada 18 – 22 mai, Administratorul Principal, Natalia Iepuraș sa aflat într-o misiune de afaceri în Țările Baltice. În misiune au participat, CCI a Republicii Moldova, reprezentanți ai Ministerului Economiei.
Misiunea a fost organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, în parteneriat cu Asociația Businessului European, în cadrul Proiectului „DCFTA Informarea și consolidarea capacităților agenților economici", finanțat de Guvernul Suediei prin intermediul IFC. În fiecare dintre cele trei țări baltice, s-au desfășurat forumuri economice bilaterale în care sa prezentat specificul mediului de afaceri, reglementările de import, fiscale, etc., Totodată, s-au organizat întâlniri B2B cu potențiali parteneri din țările baltice, inclusiv vizite la cei mai mari importatori și distribuitori de produse alimentare din Letonia și Lituania, Maxima LV și Maxima LT.
În data de 21 mai, delegația moldovenească a participat, la Riga, la Forumul de afaceri în cadrul Summitului parteneriatului estic. La Forumul organizat de Președinția Letonă a Consiliului Uniunii Europene, Confederația patronatelor și BusinessEurope, au  participat companii de top din 39 de țări.

În urma acestei Misiuni de Afaceri va fi încheiat un contract intre rezidentul zonei libere SRL ,,Moldabela,, care produce covoare şi mochete jacard dublu-pluş, și compania ,,Alfalend OU,, Estonia.
Misiune de afaceri în Țările Baltice
Misiune de afaceri în Țările Baltice
Misiune de afaceri în Țările Baltice